De kyniske nettsvindlerne er ute etter disse personene

Tech-support blir i mange land assosiert med svindel. Dersom du har lest noen stillingsannonser i utlandet, kan du ofte ane ugler i mosen gjennom teksten som presenteres – ev. mangel på tekst og informasjon om hva arbeidsoppgavene innebærer.

Dette gjelder ikke bare innen tech-support, men også for enkelte jobber som innebærer oversettelse av tekst til norsk. Det kan blant annet være annonsetekst som oppdragsgivere ønsker å få oversatt til et spesifikt språk, slik at de får flest mulig på kroken gjennom «troverdig» markedsføring. «Proffene» bruker ikke lenger Google Translate til oversettelser, men leier inn nordmenn (ofte studenter) til slike jobber. I utlandet finnes egne team for de som spesialiserer seg på tekst, markedsføring og direkte kontakt med «offeret». De har en profesjonell strategi med unik kompetanse i alle ledd – som gjør at de lykkes oftere enn de burde. Dessverre går dette ut over uskyldige. Mange vet ikke hvordan de skal komme seg ut av situasjonen, og ender opp med å betale.

Nettsvindlerne retter seg ofte mot personer over 55 år. Ikke fordi de er «dumme», men de har tillit til andre mennesker og er ensomme. Heller ikke alle har barn, og de som bor alene er da spesielt utsatt, siden de ikke har noen å spørre om råd før «uhellet» og svindelen blir et faktum.

Nettsvindel kan foregå på mange måter, og du kjenner sikkert til flere allerede. 

I dokumentaren «India’s Thriving Scam Industry» så vil du se hvordan det hele foregår, og hvordan denne kyniske industrien fungerer.

Har du blitt utsatt for svindel?

Nettvett.no har god informasjon for deg som ønsker å beskytte deg eller som trenger veiledning og hjelp i vanskelige situasjoner.

SjekkPulsen.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook