Hvorfor er du lei deg?

Rundt omkring i verden, så er millioner av mennesker lei seg og har det vondt av ulike årsaker. Det kan være på grunn av vanskelige situasjoner man er i, som man kanskje ikke helt vet hvordan man skal håndtere.

Noen har familie og venner å snakke med, men ofte kan både situasjoner og hendelser være en utfordring å prate om – selv om man kjenner godt de som man vet vil stille opp. Andre har få eller ingen de tør å prate med, og da kan livet føles både ensomt og tungt.

Koronasituasjonen vi er i, gjør at det for mange blir enda vanskeligere å finne en å prate med – og som medmenneske, så bør vi alle bry oss om hverandre. Ser vi at noen er trist, ensom eller opplever utfordringer i livet, da bør vi strekke ut en hånd. Det er ikke sikkert at den som er i en vanskelig situasjon ønsker hjelp der og da, men det er verdt å prøve ved å vise at man bryr seg. Den som har det vondt vil kanskje føle seg bedre ved at han/hun ser at de rundt bryr seg.

Nasjonale hjelpetjenester kan også gi deg god hjelp, og dersom du ikke ønsker å prate med noen du kjenner – så ta en kikk på lenkene og telefonnumrene under. Du finner her informasjon for både barn, unge og voksne.

Når du ringer hjelpetjenester, så vil du i andre enden av telefonen ofte møte mennesker som har mye livserfaring og som kan gi deg gode råd. De er til for å hjelpe, så ta sjansen på å ringe.

Noen å snakke med for barn og unge

Alarmtelefonen for barn og unge

Du kan ringe eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Det kan være hvis du blir slått, truet, utsatt for seksuelle overgrep eller føler deg redd av andre grunner. Du kan også ringe hvis dette skjer med noen du kjenner.

Alarmtelefonen sitt telefonnummer er 116 111 og den er nå åpen hele døgnet. Det er gratis å ringe og alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge. Du også sende SMS til tlf: 417 16 111 eller epost til alarm@116111.no

Besøk Alarmtelefonen 116 111

Kors på halsen

På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis.

Kors på halsen svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14.00-22.00. Telefonnummeret deres er 800 333 21. Du kan chatte og sende mail anonymt på nettsiden deres korspåhalsen.no. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Besøk Kors på halsen

Snakk om psyken

SnakkOmPsyken.no er en chat-tjeneste for barn og unge fra 9-19 år, hvor du kan snakke med en trygg voksen om hvordan du har det, om du synes at noe er utfordrende og vanskelig, eller trenger noen å prate med. Du kan chatte gratis og være anonym. Åpningstidene for chatten er mandag – torsdag fra kl. 09:00 – 21:00, fredag fra kl. 09:00 – 15:00 og søndag fra kl. 15:00 – 21:00.

Besøk Snakk om psyken

UngPrat.no

UngPrat.no er et tilbud til deg som er 13-24 år og som trenger noen å prate med. Ungprat.no er åpent søndag – fredag 09:00-21:00.

Besøk UngPrat

BARsnakk

BARsnakk er en chattetjeneste for barn, ungdom og voksne som har foreldre som har rusproblemer, eller som kjenner noen som har det. Det er helt gratis, og man kan være helt anonym.

Besøk BARsnakk

Her er flere chat og hjelpetilbud for deg som er barn og ungdom > 

Psykisk helsehjelp for voksne

Det finnes mange tilbud om hjelp hvis du har utfordringer. Ta kontakt med kommunen du bor i, fastlegen din eller annet helsepersonell. Får du hjelp tidlig, er sjansen større for at du blir bedre.

Gå til helsenorge.no for å se mer informasjon om psykisk helsehjelp for deg som voksen.

Andre viktige nettsider

Her finner du andre nettsider som kanskje kan gi deg noen flere svar.

 • ung.no 
  Her finner du svar på det meste du som barn eller ung lurer på
 • korspahalsen.no  
  Du kan ringe og skrive anonymt med voksne som gjerne vil høre på deg og hjelpe deg
 • mentalhelse.no
  Mental Helse er en medlemsorganisasjon for mennesker med psykiske helseproblemer, pårørende og andre interesserte
 • stinesofiesstiftelse.no
  Stine Sofies Stiftelse er en stiftelse som arbeider for å beskytte barn mot vold og overgrep, for å avdekke vold og overgrep mot barn og for å sikre barnas rettssikkerhet
 • rvts.no Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging
 • barneombudet.no 
  Fakta om barnas rettigheter. Har også spørsmål- og svartjeneste
 • bufdir.no
  Det statlige barnevernet. Oversikt over hjelpetiltak, lover m.m.
 • incest80057000.no 
  Hjelp for seksuelt misbrukte
 • kirkens-sos.no
  Kirkens SOS i Norge er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett
 • Kors På Halsen
  Her finner du noen å snakke med
 • Slettmeg.no
  Her kan du få hjelp til å fjerne ting fra nettet
 • Ung.no
  Her kan du stille spørsmål i alle slags kategorier – og politiet kan også hjelpe deg

SjekkPulsen.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook