Dyremishandling på gata i Praha

Praha er en vakker by, men den har også sine skyggesider.
Noen eksempler er svindel, prostitusjon, narkotika – og nå også dyremishandling.

Dyremishandling og svindel som foregår i åpenhet på gatene i Praha, er det vi skal se på i denne artikkelen.

Å ta et bilde med en ugle har blitt en turistmagnet

Turister elsker å bli tatt bilde av med eksotiske og sjeldne dyrearter – og i sentrum av Praha tilbys akkurat dette.

Ugler – som i utgangspunktet er aktive om natten, fanges, og selges/kjøpes med mål om inntjening. Turister betaler for å bli tatt bilde av med disse uglene, helt uvitne om hva de egentlig støtter. De støtter faktisk dyremishandling.

Uglene blir tvunget til å være aktive dagtid, de bindes fast og behandles svært dårlig. Siden denne type «virksomhet» er ulovlig i Praha, så må uglene skjules når politiet kommer – noe som resulterer i at uglene presses ned i vesker og bokser. Blir uglene tatt hånd om av politiet, skadet eller dør, så kjøpes nye ugler inn (for rundt 800 kr. ligger de til salgs på nett). Det er en lav inngangsbillett for å kunne tjene store penger – men hvor dyrene blir skadelidende.

Ikke bare dyremishandling, men også svindel

Eierne oppgir at man kan betale/donere det beløpet man ønsker for å bli tatt bilde av med uglene, men når bildet er tatt, så kreves 20 euro. Noen betaler selvsagt også mer enn gjerne 20 euro for et bilde, men i utgangspunktet er dette en vanlig måte å svindle turister på.

På 8 minutter tjente eierne av de to uglene vi skal se i videoen under, 140 euro. Da er det ikke rart at denne «turistattraksjonen» opprettholdes – når turistene flokker seg rundt disse uglene. Kun for å få gode bilder til egen profil i sosiale medier eller hva det måtte være.

Interessert i lære mer om Praha, både byens positive og negative sider? Sjekk ut YouTube-kanalen til Honest Guide!

SjekkPulsen.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook