Historien og skandalen FTX

FTX-kollapsen ble et faktum. Dette er historien om en av verdens største kryptobørser – som gamblet med kundenes penger, ca. 6,5 milliarder kroner skal ha forsvunnet og markeder verden over har blitt sterkt berørt.

Grunnleggeren Sam Bankman-Fried hadde lenge en heltestatus og ble sett opp til av mange. Han ønsket å gi bort hele sin formue, men raskt endret hele «eventyret» seg. Det har vært flere firma involvert, blant andre Bankman-Fried sitt investeringsfirma «Alemeda Research», kontrollen har vært fraværende og få regler ble fulgt.

Pengedonasjoner har også blitt gitt politikere – og ett av de store spørmålene er nå hva de gjør med pengene.

Et hav av småsparere, større investorer og banker er berørt av kollapsen og vi har enda ikke sett alle konsekvensene. FTX har søkt om konkursbeskyttelse i USA og direktøren Sam Bankman-Fried har trukket seg.

I videoen «The FTX Disaster is Deeper Than you Think» får du et innblikk i historien og i en skandale som verden nok aldri har sett maken til.

SjekkPulsen.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook