Kokainsmuglingen øker kraftig - Slik foregår den

Den tidligere kokainsmugleren Pieter Tritton snakker med innsidere om sin erfaring, og hvordan kokainsmugling fungerer.

I dokumentaren får man innsikt i hvordan det hele foregår, og med tanke på all medieoppmerksomhet kokain har fått i Norge de siste årene av ulike årsaker – så sier det seg selv at politikere, politi og annet fagpersonell trenger mer kompetanse på området. Kompetanse for å kunne ta gode og strategiske valg for å gjøre «noe med og for» alle de menneskene som dessverre er negativt berørt av dette på en eller annen måte.

I mediebildet har du sikkert lest om disse sakene:

Kokain benyttes i mange sammenhenger – både av unge og eldre, av ansatte, ledere og arbeidsledige. Hva gjør kokain så ettertraktet? Noe av dette kan du finne svar på i artikkelen «Hva er det med kokain som gjør at det blir sett på som et ideelt rusmiddel i utelivet?»

Pieter Tritton sier at krigen mot narkotika ikke kan vinnes. Den eneste måten vil være å legalisere all narkotika ved å produsere det på lisens med streng kontroll. Hele hovedelementet i dette er den økonomiske gevinsten de kriminelle får. Klarer man å fjerne hele «gevinstpotensialet» i denne kjeden, så er det ingen fordeler for de kriminelle til å smugle narkotika. Det er lite poeng å kaste enorme summer inn i grensekontroller etc. – og noe må gjøres. Det man har fokusert på og gjort i alle år, det har ikke fungert.

Man må blant annet stille seg disse spørsmålene:

  • Hvorfor begynner noen med kokain og narkotika generelt?
  • Hva kan vi gjøre for å forhindre at noen begynner?
  • Hva er konsekvensen av at narkotika selges på den måten den gjør i dag (av hvem, og hvordan – med tanke på hele prosessen), og med alle de triste menneskeskjebnene dette involverer?
  • Kan narkotika gjøres tilgjengelig på andre måter – slik at kriminelle nettverk ikke ser det lukurative ved salg, og for å forhindre at mennesker blir drept, utnyttet og misbrukt?

Lyst til å lære mer om hvordan smuglingen av kokain foregår? Den interessante dokumentaren finner du under.

SjekkPulsen.no

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook