La barna få leve!

Masterchef Junior utfordrer barn over hele verden til å være kreative, og kreativiteten blomstrer virkelig på TV. Det er bare trist at kreativiteten kun får lov til å blomstre på TV og ikke i de tusen hjem her i Norge. «Ikke røre kniven, ikke skru på ovnen og absolutt ikke bruke blenderen» Høres dette kjent ut?

Er det da rart at ungene setter seg foran nettbrettet eller telefonen hele dagen? Når man begrenser det de får lov til å gjøre, så setter man også en stopper for kreativ utvikling.

Ungene på TV stråler når de får utfolde seg. De lager de mest fantastiske retter, både med tanke på utseende og smak.

«Dette er nydelig restaurantmat», skryter en av sjefskokkene (og programleder). Tilbakemeldingene er i hovedsak positive, og det å la barna få utfolde seg, få utfordringer, bli tildelt oppgaver som setter kreativiteten i sving – det er det som gjør at barna lever.

Ja, det finnes enkelttilfeller hvor barn har skåret seg på kniv, brent seg på noe varmt etc., men dette gjør vel også voksne? Hvorfor ikke lage mat oftere med barna? Du kan fint vise hvordan «ting» skal gjøres, og ikke minst at både kniver og kjøkkenmaskiner kan være «farlige saker» dersom man ikke følger med på hva man gjør.

Hvorfor er matglede, kreativitet, utfordringer og selvutvikling kun forbeholdt de voksne? Burde vi ikke la barna få leve gjennom «det å få lov»? Burde vi ikke la barna få muligheter, istedenfor kun å sette begrensninger? Så klart, vi må passe på, følge opp og lære bort – men det er vel det som er å være en «forelder»?

Masterchef Junior bør være et spark bak til de foreldre som ikke lar sine barn få bruke kjøkkenet, et spark bak til de foreldre som ikke bruker tid sammen med sine barn på kjøkkenet – og et enda større spark bak til de foreldre som ikke motiverer sine barn til kreativ tankegang.

La barna få leve – også utenom TV!

SjekkPulsen.no
«Kreativitetens forsvarer»

Trykk på Facebook-ikonet for å dele på Facebook
Share on facebook
Facebook